חברה והשקפה

למה יש כאן כאלה שחושבים שדיכאון יכול להרפא על ידי אמונה?

  • כ"ג שבט התשפ"ג

שאלה

ומתייחסים למדוכאים כאילו הם ילדים שלא קיבלו צעצוע מההורים שלהם. כאילו למדוכא חסר משהו והוא סתם עצוב, והוא סך הכל צריך להאמין וזהו הכל יהיה טוב. זה לא עובד ככה. דיכאון זה לא רגש - זה מחלה. אותו דבר חרדה. במיוחד כשהם כרוניים. אנשים לא נהיה דיכאוניים סתם ככה. יש להם משבר בחיים, ולפעמים כל החיים סבלו מאז ילדות והתבגרו בצורה כזאת עם דיכאון ועם מבט דיכאוני על העולם. הדברים האלה רציניים מאוד. לא יודע לאן לשלוח את זה חוץ מפה.

תשובה

שלום וברכה

לא יודע למי כוונתך.

אמונה מסייעת מאוד לאדם. אבל מלבד כל זאת צריך ללכת ולטפל בצורה מקצועית ולא להסתפק בדברי אמונה שחשובים בוודאי ומסייעים מאוד לאדם להתחזק ולהגבר על הדיכאון אבל זה לא תחליף לטיפול.