חברה והשקפה

לגבי המבול

  • כ"ג שבט התשפ"ג

שאלה

שאלתי את השאלה לפני כמה ימים אבל במקום להחזיר לי תשובה החזרתם לי את השאלות!!

1) ישנם בעלי חיים שחיים רק במקומות מסוימים בעולם כגון הקנגורו, ובעלי חיים מיוחדים שבמדגסקר או איים אחרים. איך הם הגיען לשם אם הם היו בתיבה?
2) ע"פ התורה כוסו ראשי ההרים. גם אם נאמר שההרים התרוממו רק אחרי המבול ולפני כן הם היו נמוכים, עדיין לפי חוק כלים שלובים בל כדור הארץ היה צריך להיות מכוסה בשכבת מים שגובהה לפחות 200 מ'. אם כן להיכן נעלמו כל המים? הרי אם לדוגמה לימים ולאוקינוסים לא היתה קרקעית אז כל המים שבעולם היו מכסים רק 70% משטח היבשה והיינו מקבלים אוקינוס ענק שעומקו 3.7 ק"מ אבל עדיין היו לנו 30% שטח לא מכוסה. אז איך יתכן שכל ההרים כוסו? הרי אין שום שיטה מדעת שאומרת שמתחת ליבשות יש אוקיאנוס של מים?
3) סליחה מראש על הסיגנון של השאלה הנוכחית אבל:
רק כמה פרקים קודם לכן מתואר סיפור הבריאה ולפיו הקב"ה בורא את כל העופות ביום עבודה אחד, ואת כל שאר בעלי החיים בעוד יום.
ואז חולפים להם מעל אלף שנים, והקב"ה מחליט למחוק הכל ולהתחיל מהתחלה. ולא לגמרי ברור למה הוא מעניש גם את בעלי החיים על הדרך כולל כאלו שבכלל גרו במקומות בהם לא היו בני אדם!!
אז הפתרון הכי טוב שהוא מצליח לחשוב עליו זה לקחת קופסה גדולה ולשים בה דוגמיות מכל מה שהוא הכין בהתחלה?

למה לא פשוט לברוא אותם שוב? זה לקח לך בדיוק יומיים בפעם שעברה!!
התוצאה היא שהוא צריך עכשיו לעבוד יותר קשה, כי כל החיות האלה צריכות גם לאכול משהו, ובשאיפה לא זו את זו, וגם לא את שם, חם ויפת. ואחר כך הן כולן צריכות מהר להכנס להריון, ולהתחיל להוליד מלא ולדות לא פגומים בכלל, שיוכלו להזדווג עם האחים שלהם וגם להם יהיו מלא ולדות לא פגומים בכלל. וכן הלאה.

זה המון ניסים! המון פרטים קטנים שצריך לשים לב אליהם. המון השגחה ומיקרו מנג'מנט… באמת שהיה עדיף כבר למחוק לגמרי ולעשות חדש, לא?

תשובה

שלום וברכה

1.2. ראה כאן.

3. לבורא עולם לא קשה מאומה. התיבה וכל אשר בה לא היה לבורא עולם שום דבר קשה.

בורא עולם לא רצה להחריב את עולמו בזכות נח ובניו שהיו צדיקים גמורים והעולם נשאר קיים בזכותם.