חברה והשקפה

חברה רעה

  • י"ט שבט התשפ"ג

שאלה

היי ! יש לי שאלה קצת מסובכת ... אני בת 16 ונקלעתי ל "חברה רעה" אפשר לומר, יש לי חברה שבעבר יצאה לה שם רע בעקבות מעשה שעשתה שם זה נשאר לה עד היום , אך עבר שנה והסיפור די נשכח , משום מה אנשים רבים נודעו לזה רק עכשיו והם חושבים שחברתי עושה מעשים כאלו עכשיו , היא בעיקרון די התחרטה על מעשיה אך תמיד יש בה עדיין קצת נטייה למעשים כאלו , איתי היא לא מדברת על נושאים כאלו כי היא יודעת שאיתי זה לא הולך אך עם חברה אחרת היא כן מדברת קצת , האם עלינו לחשוש ממנה ולהתרחק ממנה ? והאם עלינו לחשוש משם רע שיצא עלינו כחברות שלה ? שאולי יחשבו שמשום שאנו חברות שלה אז אנחנו כמוה ? למרות שהיא עכשיו לא מתעסקת בזה אך האנשים חושבים שכן ? עוד משהו שרציתי להוסיף זה שהיא מאוד רגישה לנטישות , בילדותה היא הייתה לבד בבית הספר .... האם זה יעשה לה רע עם נעזוב אותה ברגעים שדווקא היא צריכה אותנו על ידה ?
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

מאחר וכעת היא הולכת בדרך טובים, מצווה לקרב אותה וכך היא תתחזק יותר ולא לדחות אותה חלילה.