תפילה וברכות

מעריב מוקדם ביום שישי

  • י"ט שבט התשפ"ג

שאלה

קורה בלילי שבתות שאין לי מניין זמין למעריב בזמן ואני לא יודע איזה אופציה עדיפה. או להתפלל איתם כסדר ולאחר מכן לקרוא שוב ק”ש שלא בברכותיה או להפוך את סדר התפילה. להתפלל איתם שמו”ע ובהגיע העת לקרוא ק”ש בברכותיה או להיות שם ולענות לברכו קדיש ומעין שבע ולאחר מכן להתפלל כסדר ביחידות.

במידה ואני קורא איתם ק”ש שלא בזמנה אני לא יכול לכוון לצאת יד”ח אז מה אני צריך לכוון

תשובה

שלום וברכה

הדרך הנכונה, להתפלל איתם ולקרוא קריאת שמע שוב.

מקבלים עול מלכות שמים בקריאת שמע אף שלא יוצאים ידי חובת קריאת שמע.