תפילה וברכות

קריאת עשרת הדיברות

  • כ"א שבט התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,
האם בשבת, פרשת יתרו, יש לעמוד בזמן קריאת עשרת הדיברות? מה מנהג הספרדים?
מה הדין בשבועות?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

מנהג הרבה מהספרדים להמשיך ולשבת כהוראת מרן וכדברי הרמב"ם.

הנה לך דברי רבינו הגר"ע יוסף בשו"ת יחוה דעת חלק ו סימן ח

בסיכום: אסור לציבור או ליחיד לעמוד בשעת קריאת עשרת הדברות, ויחיד הנמצא בבית כנסת שנוהגים בו שהקהל עומד על רגליו בשעת קריאת עשרת הדברות, ואין לאל ידו לשנות מנהגם, יקדים לעמוד בתחילת קריאת הפרשה, או לכל הפחות יעמוד בתחילת קריאת העולה לספר תורה שהוזמן לקרוא בפרשת עשרת הדברות, כדי שלא יהיה כיושב בין העומדים וכמזלזל בקדושת עשרת הדברות.