חברה והשקפה

מחשבות כפירה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני בן 16 ואני בשנתיים האחרונות התקרבתי ליהדות.. ההורים שלי מתנגדים לכך ואומרים לי שאני נער והכל נראלי מפתה... חיפשתי בגוגל "חזרה בתשובה נער" או משהו דומה לזה והראו המון כתבות ואתרים למספר למשפחות במצוקה שבניהם חוזר בתשובה כביכול באים להראות שחוזרים בתשובה בעקבות משבר וזה הפתרון לברוח אליו... את האמת אני מסכים הרבה חוזרים בתשובה בעקבות מקרה אז הדתיים קוראים לזה איתות מהבורא.. יש הרבה נערים שחזרו בתשובה ובעתיד הם חוזרים בשאלה... שמעתי פעם את נמרוד הראל מישהו מומחה בפסיכלגויה שהוא אומר שאנשים חוזזרים בתשובה רק בגלל שהתת מודע שלהם זאת אומרת הם מתלהבים ממה שהרבנים אומרים גן עדן בורא עולם והם מזהדים איתם... וזה המקום לברוח אליו שאני "מתחבר לנשמתי" או לקרוא לזה "זהות יהודית" יש לי המון מחשבות כפירה ושהכל זה דמיון אחד גדול בבקשה תעזרו לי

תשובה

שלום וברכה

אילו היתה היהדות כת עלומה שנולדה אתמול עוד ניתן היה לטעון טענות הזויות אלו של הפסיכולוג. אבל היהדות היא הדת שהלכת כבר לאור האלוקים והתורה אלפי שנים מעת מעמד הר סיני עד היום הזה סביך או סב סביך היה יהודי דתי שהקפיד על כל המצוות. אתה רק חוזר לדרך הנכונה שהלכות בה אבותיך במשך 3000 שנה ויותר.

אציע <> אשמח לכתוב לך עוד.

בהצלחה,