חברה והשקפה

מהם שדים, ומה תפקידם?

  • ב' טבת התשפ"ג

שאלה

שלום.קראתי את הספר האמת היחידה שנכתב בשנות התשעים.מאז יצאו עוד מהדורות.ראיתי שהספר נחתם ואושר ע"י הרב זצ"ל עובדיה יוסף. ושם מסופר המון על מקרי דיבוקים של שדים בבני אדם.כמו כן היה כתוב שבני אדם מסויימים הופכים לשדים עקב מעשיהם הרעים...ושחלקם בשר ודם וגם פרין ורבין כבני אדם.אני מקווה שאיני טועה בהבנתי את הספר,ואשמח לקבל מידע נכון בנושא זה.בהקשר זה אני רוצה לדעת האם ניתנה רשות לשדים להתגלות בתקופת בין המיצרים למי שלא נזהר והולך לדוגמא יחידי באזור לא מיושב? אם ישנם כאלו בשר ודם אז איך זה שלא ידוע עליהם ? איך מזהים אותם? והאם ניתן להניח שחולי נפש נהיו חולים מדיבוקים כאלה והקולות שהם שומעים הם של השדים? נאמר לי שאין שדים בארץ ישראל אך מצד שני נאמר לי שהם מקבלים רשות בבין המיצרים לפגו.אשמח אם תעשו לי סדר בדברים.תודה מראש ....

תשובה

שלום וברכה

מה זה שדים? ראה כאן

אין שדים בארץ ישראל ואינם יכולים להתגלות בארץ ישראל כלל לעולם.

בחוץ לארץ יתכן מציאות שהשד יתגלה בימי בין המצרים וכפי שכתבת, ראה כאן.