חברה והשקפה

שדים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, אתה יכול להסביר לי בבקשה מה זה בדיוק שדים איפה הם חיים למה הם נוצרו מה המטרה שלהם הם חיים לנצח וממה הם נוצרו

תשובה

שלום וברכה

כך אמרו חכמים במסכת אבות פרק ה משנה ו עשרה דברים נבראו בערב שבת בין השמשות ואלו .... ויש אומרים אף המזיקין אף המזיקין - אלו השדים.  לאחר שברא הקב"ה אדם וחוה היה מתעסק בבריאתן, וכשברא רוחותיהן לא הספיק לברוא גופותן עד שקדש היום, ונשארו רוחות בלא גוף:

אוצר המדרשים אמר ר` יוחנן לתלמידיו שנינו שמונה דברים נאמרו בשדים: ארבעה כמלאכי השרת וארבעה כבני אדם.

אוכלים ושותים כבני אדם ומשמשים מטותיהם כבני אדם ופרים ורבים כבני אדם ומתים כבני אדם. וארבעה כמלאכי השרת: יש להם כנפים כמלאכי השרת, רואים ואינם נראים כמלאכי השרת, ומהלכים מסוף העולם ועד סופו כמלאכי השרת, יודעים מה שבעליונים ושבתחתונים כמלאכי השרת.

ובמדרש בראשית רבה פרשה ז ד"ה ה ויאמר אלהים ױר` אומר אלו השדים שברא הקב"ה את נשמתן ובא לבראות את גופן וקדש השבת ולא בראן, ללמדך דרך ארץ מן השדים שאם יהיה ביד אדם חפץ טוב או מרגלית ערב שבת עם חשיכה אומרים לו השלך ממך, שמי שאמר והיה העולם היה עסוק בברייתו של עולם וברא את נשמתן בא לבראת את גופן, וקדש שבת ולא בראן.