האם מברכים על הטלית בעת החופה?

  • ז' חשון התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כמה ימים הייתי בחתונה ושמתי לב שכשהגבר מתחתן ונכנס לחופה הוא דבר ראשון מברך על ציצית גדולה (ברוך אתה השם אלוהינו מלך העולם אשר קדשנו במצותיו וציונו להתעטף בציצית).
השאלה שלי היא כזו: אם היום של החתונה הגבר קם בבוקר ומניח תפילין ומתעטף בציצית ומברך אז למה אחריז הוא שוב ברך על הציצת בחופה?

תשובה

שלום וברכה

אכן, למנהג הספרדים נוהגים להתעטף בטלית בעת החופה. להרחבה הלכתית בזה, ראה כאן.

כל פעם שאדם לובש ציצית הוא מברך שוב, כמו בכל פעם שאוכלים - מברכים שוב. רק במקרים שפושטים את אותו טלית למשך זמן לא ממושך, אין מברכים שוב, כמו שלא מברכים על כל כזית וכזית.

יש בזה הרבה פרטי דינים, וכתבתי רק את הרעיון המרכזי. ניתן לראות עוד הלכות מזה כאן