האם יש איסור לראות דברי טומאה, או שזה ענין של שמירה על עין נקיה?

  • ז' חשון התשפ"ג

שאלה

שלום לכבוד הרב
האם יש איסור לראות דברי טומאה, או שזה רק ענין של שמירה על עין נקיה, או עצה כדי לא להגיע לידי חטא?

האם מקבלים על זה עונש?

אשמח לתשובה מהפורטל בענין.
תודה

תשובה

שלום וברכה

לא כל כך הבנתי את הכוונה. אם כוונתך לראות פילים, כלבים וכדו' אין כל איסור.

לראות דברים שבינו לבינה וכדו' אסור בהחלט, בין לגברים ובין לנשים.

להסתכל על תמונות ומראות לא צנועות, לגברים הוא חטא גדול [להרחבה ראי כאן, וכאן], ולנשים זה לא אסור מעיקר הדין, אבל בהחלט מומלץ למי שרוצה לשמור על המח והלב שלה בקדושה ובטהרה, להימנע מלהסתכל עליהם [מאחר וזה לא אסור לנשים, גם אין עונש על כך בשבילן].

בברכת "והתקדשתם - והייתם קדושים",