שבת

חילול שבת

  • ב' חשון התשפ"ג

שאלה

אבא שלי בן 80 ולא דעתו. הוא עלה לארץ לפני שנה וגר לבד בבית שלו. ההופציה הירידה שיש לו לראות אותנו, זאות בשבת. אבל הוא רוצה לבוא עם האוטו שלו. מה אני אעשה

תשובה

שלום וברכה

תסעי איליו במוצאי שבת. החל מהשבוע יחול שעון החורף והשבת תצא מוקדם ואפשר לבקר במוצאי שבת.

איך אפשר להכשיל אדם קרוב אילייך בחילול שבת שאיסורו חמור כל כך? צריך לרחם עליו ולהשתדל למנוע ככל האפשר כאשר אפשר בדרכי נועם ובחכמה, שלא יחלל שבת.