שבת

איך עדיף לבדוק סוכר בשבת?

  • כ"ח תשרי התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה,
אני חולת סכרת קשה.
כדי לדעת כמה להזריק אינסולין על הבוקר ולפני כל ארוחה באפשרותי למדוד סוכר בשתי דרכים ואני רוצה לדעת במי מהן עדיפה להשתמש בשבת קודש :
1. ע"י מכשיר ידני המופעל בבטריה , עליי להכניס סטיק למכשיר , לדקור את האצבע והדם שיוצא צריך להיות על הסטיק ותוך כמה שניות התוצאה מתקבלת על הצג של המכשיר.
2. ע"י חיישן של חב' ליברה סטייל - החיישן מודבק על הזרוע ומוחלף אחת לשבועיים. החיישן, אני מצמידה את הפלאפון לחיישן והתוצאה מיד מתקבלת על הצג. אבל האפליקציה לא נשארת דלוקה כל הזמן ועליי לפתוח אותה כדי למדוד את הסוכר.
אז במי משתי הדרכים הנ"ל עדיף למדוד סוכר בשבת?

תשובה

שלום וברכה

אף במשום של פיקוח נפש יש למעט באיסורים ולכן לעניות דעתי אופציה 2 עדיפה. אתייעץ עם רב נוסף, אם הפסק ישתנה, אעדכן.