שו"ת שמחת תורה

שמחת תורה

  • ז' תשרי התשפ"ג

שאלה

האם לנשים יש גם חלק בשמחת התורה?
תמיד בחג שמחת תורה כאשר הגברים רוקדים עם התורה אני מרגישה פחותה ולא ראויה לשמוח למרות שאני מאוד אוהבת שיעורי תורה ובכל השנה לומדת הלכות ומשניות וחומש ודברי תורה רבים וממש מתענגת על התורה...
אך משום מה רק בחג הזה (זה לא קורה לי בשבועות) אני מרגישה ממש פחותה ולא ראויה לשמוח...
אנחנו גרים בסביבה של אברכים וגדולי תורה אולי זו הסיבה? כאשר היינו גרים בעיר מעורבת הייתה שמחתי גדולה בהרבה..
האם זה נכון להרגיש כך? האם נשים בכלל יכולות להגיע לשמחה גדולה כמו הגברים?

תשובה

שלום וברכה

שמחת תורה הוא היום ששמחים בו על סיום קריאת התורה מידי שבוע ושבוע.

אף שהנשים אכן פטורות מקריאת התורה בשבת, אין הן פחותות בחלק שלהן בתורה קדושה ויש להן חלק בתורת בעליהן/ אחיהן ורבות הנשים שהן עצמן זוכות להיות חלק מאלו שומעות את קריאת התורה. זאת ועוד אף אם הן לא זכו הרי שהן חלק מכלל ישראל ובוודאי שמחת כלל ישראל נוגעת גם איליהן ולכן בוודאי שיש להן לשמוח בשמחת התורה.

על פי הקבלה יום שמחת התורה מלבד הטע  הפשוט יש בו שמחה עצומה על פי המבואר בזוהר הקדוש שזה יום שבורא עולם מתייחד רק עם עם ישראל ומשפיע עליהם כל טוב ואין כל זר שותף בחיבור של בורא עולם עם כנסת ישראל וזה פשר השמחה העצומה ביום שמיני עצרת היום שבורא עולם מתייחד עם עם ישראל עי יד התורה. ברור שהנשים אינן נופלות במאומה מהגברים בסוד זה ובוודאי שששמחתם תהיה מושלמת.