שו"ת שבועות

שבועות

  • כ"ח אייר התשפ"ב

שאלה

בס''ד
שלום רב אשמח בבקשה לשאול 2 שאלות
שאלה א') אנחנו חוגגים את חג השבועות בגלל נתינת התורה או מסיבה אחרת?
ואם בגלל נתינת התורה אז למה לא חוגגים משהו בסגנון שבועות גם ביום כיפור כי ביום כיפור גם אז קבלנו את לוחות הברית בפעם השניה
אז מדוע לא חוגגים שבועות גם ביום כיפור?
ב') למה לא עשו ששמחת תורה תצא בשבועות?
זה די דומה קבלנו את התורה ואנחנו חוגגים גם את קבלתה וגם את סיומה והתחלתה כמו בשמחת תורה

תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

א. עיקר חג השובועת הוא חג קבלת התורה שביום הזה נהיינו לעם. קבלת הלוחות השניות הינה חשובה והיא מזוכרת כחלק מעניין יום הכיפורים אבל לא דומה לעצם קבלת התורה שזה היה היום שהפכנו לעם ישראל.

ב. https://www.hidabroot.org/video/60819

בהצלחה,