כשרות כלים

  • כ"ה אלול התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב
בבית של בן זוגי נוהגים לערבב בשר וחלב בכלים (צלחות, סכו"ם)- לעיתים בשר ולאחריו חלב, לעיתון גם וגם (האוכל עצמו כשר). בסירים הם גם נוהגים לבשל גם בשר וגם חלב אך כל אחד בנפרד
הכלים נשטפים לאחר מכן במדיח כלים ולכן מבחינתם הם מחשיבים אותם לכשרים
רציתי לדעת האם הכלים אכן נחשבים ככשרים לשימוש עקב הדחתם או שאסור לי להשתמש בהם אט לאכול מזון שבושל בהם
תודה

תשובה

שלום וברכה

אסור לאכול שום דבר שמבושל בסירים שמבשלים גם לבשר וגם לחלב. יש לפעול עליהם בכל דרך להפריד את סירי הבישול לבשר לחוד ולחלב לחו"ל.