האם בזום חל איסור ייחוד?

  • כ"ה אלול התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה,
רציתי לשאול האם מותר לעשות שיעור פרטי בזום עם אישה למטרות מקצועיות בלבד, האם הדבר נחשב כאיסור משום ייחוד או שאין בעיה?

תשובה

שלום וברכה

מותר.

ברכה והצלחה,

בנימין שמואלי

נימוק: איסור ייחוד חל רק במצב פיסי. זאת אומרת שהאיש והאשה נמצאים בפועל בחלל שחל בו איסור יחוד. בכל דרך ווירטואלי, אין איסור יחוד. אבל פשוט שיש עוד הלכות שיש ליזהר בהם, כמו דיבור רק לצורך המקצוע, ולא בצורה של קירבה, זהירות בהסתכלות יתירה, וכו'.