לקחתי תחבושות מבית החולים, האם זה גזל?

  • כ"ג אלול התשפ"ב

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה:
לפני חודש ילדתי בבית חולים. במהלך האשפוז מחלקים תחבושות ומשחות ליולדות. ביקשתי מהאחיות מספר פעמים במהלך האשפוז (אחיות מתחלפות במשמרות) חבילת תחבושות ומשחות (בידיעה שלא אשתמש בהכל בבית החולים וכדי שישאר לי גם לבית). שמעתי שאחות בבית חולים במחלקת יילודים אמרה שבית חולים מקבל תקציב מכובד עבור כל יולדת. עשיתי חשבון נפש עם עצמי ואני מרגישה שטעיתי ולא כך הייתי צריכה לעשות.
האם הדבר נחשב לגזל? אם כן כיצד עליי לתקן?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אכן אסור לקחת מבית החולים משחות ותחבושות, גם אם בית החולים מרוויח על היולדת. אך ברור כי כעת בית החולים אסור לו לקחת את התחבושות בחזרה.

הדרך הטובה ביותר לתיקון העניין, להתקשר לגזברות בית החולים ולומר להם שלקחת הביתה כמה תחבושות, ואת רוצה לשלם את העלות שלהם. אם הם ידחו אותך - את פטורה.