נדרתי ועכשיו אני מתחרטת, מה עלי לעשות?

  • כ"ג אלול התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב אני בתקופה שהתחלתי לעשות ספורט וכולי וביגלל שאכלתי הרבה יום לפני נדרתי שאם אני יאוכל יום למחרת יותר מהקלוריות האלה אני לא יסע למקום מסוים וביגלל שהקלוריות האלה היום ממש קצת הפרתי את הנדר ואני לא יודעת אם אני צריכה התרת נדרים על זה זה היה נדר עד ליום למחרת

תשובה

שלום וברכה

אם את מתכוונת לקיים את מה שאמרת ולא לנסוע למקום פלוני אין צורך בהתרת נדרים. אם את כן רוצה ללכת למקום שאסרת על עצמך, יש לעשות התרת נדרים [ראי כאן איך].

אם זה היה עד תאריך מסויים, והתאריך כבר עבר, אין צורך בהתרת נדרים.

ככלל לא מומלץ להרבות בנדרים, אלא אפשר לקבל קבלות או החלטות, ולהגיד מראש "בלי נדר".