שו"ת חודש אלול

חטאתי ואני פוחד מגיהינום. מה אני יכול לעשות?

  • י' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה,
חטאתי יותר מדי פעמים בחיים שלי ועשיתי דברים שאני לא גאה בהם אז אני יודעת שלגן עדן אני בטוח לא אלך אחרי המוות אלא לגיהנום או לכף הקלע ואני יודעת שלא על כל חטא מגיעים לשם אבל זה מפחיד אותי לחשוב על זה, לחשוב שהנשמה שלי תעבור עינויים וייסורים קשים זה פשוט מחריד...
בבקשה, אני צריכה כל עצה, איך אני יכולה להתקרב יותר לדת? אני רוצה לחזור בתשובה אבל כל פעם שאני מנסה אני לא מצליחה...
אני רוצה לחזור בתשובה לפני שהנשמה שלי תסבול אבל אני לא יודעת איך להשתפר...

תשובה

שלום וברכה

ימי אלול - חודדש הרחמים והסליחות הם ימים שבורא עולם קורא לכל בני ישראל שובו אילי ואשובה איליכם, ימים שידו פשוטה לקבל שבים, ימים שבורא עולם ידו פשוטה לקבל שבים וכמבואר בספרי הקודש שבורא עולם כביכול יוצא לשדה ואוסף את בניו המבקשים להתקרב איליו. כל מי שנפשו טהורה זוכה לשמוע את הבת קול שקוראת בקול גדול לנשמות בני ישראל שובו בנים שובבים. זה פשר מה שליבך מושך אותך להתחזקות ולהתעלות. אשרייך ואשרי חלקך!

חלילה לך לחשוב שתעברי ייסורים ועינויים, הרי בתשובה מאהבה זדונות נעשים כזכויות ולמה תיענשו לאחר התשובה? לאחר התשובה תקבלי שכר רב על כל מעשייך ותזכי לחיי העולם הבא.

לא פירטת מה הם הדברים המפילים אותך ולכן קשה לייעץ לך איך להתחזק ואיך להתעלות. אם תרצי אציע לשלוח מספר טלפון ונשמח לסייע לך למצוא את הדרכים להתגבר על היצר הרע ולנצחו בעז"ה.

בהצלחה,