חברה והשקפה

איך כדאי להתחזק בחודש אלול?

  • ט' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב.
אני רוצה להתחזק בחודש אלול לקראת ראש השנה ויום כיפור ולקבל על עצמי קבלות טובות. יש דברים רבים שאני יכולה ורוצה לקבל אבל אני לא יודעת איך נכון לעשות זאת... מרגיש לי בזבוז זמן לקבל רק דבר אחד... אני רוצה להתחזק ולהיות כמה שיותר טובה עד ראש השנה... אני יודעת שקבלה כזו יותר תחזיק אבל אני רוצה להיות טובה כמה שיותר ולקבל רק דבר אחד ובשאר לא כל כך להתקדם לא מרגיש לי מספיק...
בשנה שעברה עשיתי טבלה בה בכל יום אני מתמקדת במשהו אחד שבאותו יום אני לא מוותרת עליו...
מה נכון לעשות?
תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

הדרך המומולצת ביותר היא לקחת דבר אחד שבו תקדישי את עיקר מרצך ובזה תנסי להיות מושלמת ככל האפשר כגון להקפיד על ברכת אשר יצר בכוונה או כל דבר אחר שבזה תתמקדי ותעמדי על כך לנסות בכל דרך להגיע לשלימות מקסימלית בעניין זה.

מלבד זאת את יכולה לעשות לעצמך מבצעים קצרים ליום אחד ובכל יום להתחזק בעניין מסויים ככל האפשר

בעז"ה כך תגיעי מוכנה לראש השנה ותזכי לכתיבה וחתימה טובה ולכל הישועות  בשנה הבאה עלינו לטובה בכל העניינים.