חברה והשקפה

האם לנשים מותר להילחם?

  • ט' אלול התשפ"ב

שאלה

האם לבנות מותר להילחם ולהחזיק כליי נשק?
ולמה בנים נולדו יותר חזקים מבנות

תשובה

שלום וברכה

בסיאטוציה רגילה אין לנשים להחזיק נשק ויש בזה איסור לא תלבש אישה בגדי גבר.

במקום של פיקוח נפש כמו ישובים מבודדים וכדו', מותר לנשים ללכת עם נשק כי פיקוח נפש דוחה מצוות לא תעשה.

בנות אינן צריכות כוח פיזי רב לצורך הדברים שהם תפקידה. לנשים יש כוח נפשי גדול יותר מאשר גברים והכל לפי הצורך של הברואים לצורך יצירתם.

ראי הרחבה כאן וכאן