חברה והשקפה

איך אישה יכולה להתעלות ביראת שמים?

  • ו' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום
רציתי לדעת באילו דרכים אישה יכולה להתחזק ביראת שמיים? מה אפשר לעשות בשביל זה?
כל המקומות שחיפשתי מצאתי בעיקר דברים שרלוונטיים לגברים, כמו שימוש צדיקים או כיפה וציצית ולימוד שולחן ערוך.
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקייך שאת מחפשת את אור האמת, משתוקקת וחפצה להתעלות ולהידבק באור האין סוף, עשי חיל והצליחי!

יראת שמים היא אמנם ערך נעלה ביותר, עד כדי כך שהכתוב מעיד (ישעיה לג ו): "יִרְאַת ה' הִיא אוֹצָרוֹ", כלומר שכביכול האוצר של הקב"ה, זה הוא "יראת שמים". וההסבר לכך בקצרה הוא, כי יראת שמים היא הערובה הכי חזקה עבור האדם שישמור על תורה ומצוות, וישמור על אמונים לבורא העולם בכל מקום ובכל מצב וזמן, וזה הוא באמת האוצר הכי גדול.

לגבי שאלתך, לימוד ספרי מוסר מועיל מאוד לנשים לחיזוק יראת שמים. ראי כאן על ספרים מומלצים. קריאת פרשת היראה  (כנסי כאן. הסגולה מועילה לכל יום בשנה).

כמו כן, הקפדה על צניעות הבגדים כראוי מועילה מאוד בדרך סגולית להרבות יראת שמים לבנות ישראל.

עלי והצליחי,