חברה והשקפה

איך להתייחס למה שקורה לנו?

  • ה' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה
שקורה לי משהו מסוים האם אני צריכה להגיד זה לטובה או להגיד זה בגלל חטאים?
אם אני אומרת לטובה פחות יש רצון לתפילה כי זה לטובה
אז כל פעם אני לא יודעת איך להתייחס למקרים האם לומר לטובה , או צריך תפילות או לפשפש במעשים
תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום וברכה

שאלה יפה ונכונה. התשובה היא, כי הכל נכון ואמת, רק פשוט יש לעשות סדר:

הנחת הבסיס הוא כי "מאתו לא תצא הרעות", וכל מה שבורא עולם עושה איתנו, והוא עושה את הכל, הוא אך ורק לטובה, וזה כלל מוצק בלי יוצא מן הכלל!

השלב השני הוא, לבדוק מה הלאה. אם במציאות שייך לשנות משהו, הרי מוכח כי רצון האלוקים הוא שנתפלל על הדבר הזה, לכן נלך להתפלל [להרחבה, ראי כאן].

אם לא שייך לשנות, כגון, קרה תאונה, שזה כבר קרה, אז נקבל את הדין באהבה, ויחד עם זאת נחפש במעשינו אם אפשר לנו להתעלות - ולו במשהו קטן - ברוחניות שלנו.

אך עדיין הבסיס קיים שזה קרה רק לטובתינו, אם כדאי שנתעלה מבחינה רוחנית, או חשבונות שמים אחרות שאנו קטנים מדאי להבין אותם.

לפעמים הדבר שנראה לנו לא טוב, הוא כולו טובה, ואין זה כלל קשור לחטאים, להיפך זה כולו רחמים, כמו שראינו אצל רבי עקיבא שהיה שגור על לשונו: "כל מה שעושה בורא עולם - לטובה הוא עושה" וכפי שאנו רואים גם בימינו אנו. לדוגמא, ראי כאן.

עלי והצליחי,