זוגיות

מצאתי בחור המבוגר ממני בעשר שנים, האם זה בסדר?

  • ב' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום הרב, אני בקשר קרוב לחודשיים עם בחור שעובד במפעל של אמא שלי , היא שידכה בינינו וחשבה שאנחנו מאוד מתאימים .
לבחור יש מידות טובות ממש, ירא שמיים, מכבד , ומאוד מאוד משתדל לעשות הכל כדי שארגיש בנוח יש 2 דברים רק שקשה לי לגשר עליהם.
1. עניין הגיל , יש בינינו פער של 10 וחצי שנים שלא מורגש כל כך, אבל כן מהדהד לי בראש.
2. הבחור מאוד מכבד את ההורים שלו שמבוגרים כבר ורוצה להשאר בעיר מגוריו כדי להיות קרוב להורים ולעזור להם.. או בעיר סמוכה , מה שמאוד מקשה עלי ולא כיוונתי לשם בכלל .

תשובה

שלום וברכה

1. 10 שנים זה אכן הגבול המקסימלי שמותר עדיין להינשא זה לזו. אולם עלייך לוודא שרוחו צעירה ומלאה חיות, ושזה באמת לא מורגש כמעט, כדי שתהיי מאושרת איתו ושניכם תהיו בראש אחד.

2. כיבוד ההורים זה חשוב, ואפשר לשקול לוותר על מגורים בעיר פלונית, ולגור בעיר אחרת, למען ההורים. אבל עיקר השאלה שצריך לבדוק, הוא: האם הוא יידע לשים את הגבולות ולדעת שאשתו היא הראשונה במעלה, ורק אחריה ההורים, ולא שאחרי החתונה הוא ימשיך להיות כרוך אחר אימו, ואשתו תישכח אי שם. דבר זה הוא קריטי וחשוב להצלחת הזוגיות, וללא גבול זה, הזוגיות חלילה לא תצליח.

אציע לשלוח מספר טלפון, ונשמח לסייע לך.