שו"ת חודש אלול

האם נשים חייבות לומר סליחות?

  • א' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום, אני חוזרת בתשובה בת 16 ורציתי לדעת אם חלה עליי החובה לאמר סליחות מראש חודש אלול? אם כן, באיזה אופן כלומר אף פעם לא אמרתי סליחות ואני לא כל כך יודעת מה ההלכות, כמו אם אומרים את הסליחות בעמידה או בישיבה ? למשל אני יכולה להשאר ערה עד 1 בלילה ואז לאמר את הסליחות או עדיף לישון ואז לאמר אותן?
רציתי גם לדעת אם זה בסדר שאני אומרת סליחות אחרי תפילת שחרית במקום בלילה?
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתקרב לבורא העולם, ואת זוכה להתעלות וללכת בדרך אמת, ה' יעזור שתעלי ותצליחי עוד ועוד בדרכך החדשה והטובה.

נשים לא חייבות בסליחות בחודש אלול. מנהג נאה גם לנשים לומר סליחות מתי שהן יכולות ולהתקרב לבורא עולם בחודש אלול - חודש הרחמים והסליחות.

מאחר וזאת לך פעם ראשונה שאת רוצה להתחיל ולומר סליחות אציע לשלוח לי מס' טלפון ונשוב אילייך ללמוד איתך את כל ההלכות של הסליחות כראוי.

עלי והצליחי,

בהערכה רבה,