למי להצביע בבחירות הקרובות?

  • ז' אב התשפ"ב

שאלה

שלום הרב,

אני לא יודע למי להצביע בבחירות הקרובות. מצד אחד כאדם דתי באופן טבעי אני שייך למחנה של הליכוד והחרדים. מצד שני כשאני מסתכל על מה שקורה במחנה הזה אני רואה הרבה שקרים, הסתה ואינטרסים אישיים. בהתחלה חשבתי שזה סתם תעמולה של התקשורת אבל ככל שאני מעמיק אני מבין שבהרבה מקרים זה באמת המצב. המחנה הזה מפיץ שקרים כמעט כל יום וכואב לי לראות את זה. אני גם לא אוהב את כל הדיבורים על לדרוס את השמאל ואת מערכת המשפט. אני לא רוצה מלחמת אזרחים ואני מאמין גדול במשפט "אלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו". בנוסף מנהיג המחנה נתניהו נראה כאדם חסר ערכים וקשה לי עם החיבור של מפלגות דתיות וחרדיות אליו. מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

הסיבה הראשונה להצביע למפלגה חרדית כשס או יהדות התורה היא להראות כמה יהודים בארץ ישראל אומרים שמע ישראל כמה יהודים מאמינים בבורא עולם ורוצים שהתורה תשלוט בארץ ישראל.

ב. אין כל שחיתות בשס או ביהדות התורה.

אמת שכל המועמדים לראשות הממשלה הינם חסרי ערכים ולכן באמת אין להצביע לאנשים אלו. אנו מצביעים למפלגה חרדית. המפלגות החרדיות מתחברות למפלגות שקרובות יותר לגוש האמוני כדי להרכיב ממשלה יותר קרובה לדת. לא בגלל שאנו תומכים בנתניהו אלא כי הכי פחות גרוע מבין כל המועמדים.

חלילה להשתמט מבחירה לאחת ממפלגות החרדיות שבכך אנו מקדשים שם שמים. ראה כאן דברים של הרב זמיר כהן שלא נס ליחם עד היום.