מה הוא הכיסוי המהודר - פאה או מטפחת?

  • ז' אב התשפ"ב

שאלה

בליקוטי שיחות פרשת נשא של הרבי מלובביץ: "במענה למכתבה מסוף חודש מנחם אב, בו כותבת אודות פאה נוכרית, ואשר בסביבתה-דתית בה נמצאת אין נוהגות כזה ומתביישת אפשר יצחקו לה באם תלבש פאה נוכרית." הרבי עונה לה כך: "בעצם העניין דלבישת פאה, ולא להסתפק בכובע או מטפחת, מבואר ההכרח בכמה מקומות, והרי רואים במוחש, אשר לבישת הכובע ואפילו מטפחת, משאירה חלק מהשער בלתי מכוסה, (על כל פנים במשך זמן קצר) ז.א. שעוברים על האסור הגדול וכהפסק דין בשולחן ערוך אורח חיים סימן עה; וגודל העניין מובן גם כן מגודל השכר בעד קיום הציווי כפי שניצטווינו, וכלשון הזהר הקדוש: "מתברך בכלא בברכאן דלעילא בברכאן דלתתא בעותרא בבנין בבני בניין". ולכתבה שאפשר שיצחקו עליי ותתבייש וכו'."
עד כאן דברי הרבי מלובביץ.
אני לא חבדניקית אבל השאלה שלי היא: מה נכון הלכתית פאה נוכרית או מטפחת?

תשובה

שלום וברכה

דעת מרן הגר"ע יוסף זצ"ל ואיתם רוב הפוסקים שיש ללכת בכיסוי ראש של מטפחת וכדו'.  כך צריכות לנהוג בנות ספרד וכל ההולכות לאורו של מרן או של שאר גדולי שראל הסבורים כך.

דעת האדמו"ר מחב"ד שיש ללכת בפאה צנועה, וכך נוהגות נשות חב"ד. מי ששייכת לחב"ד צריכה ללכת כהוראת האדמו"ר זצוק"ל.

ראי עוד כאן, וכאן.