למה שניגאל אם אנחנו עדין חוטאים?

  • ד' אב התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בת 17 וכל הזמן עולות לי שאלות באמונה.
כיצד יכולה להיות לנו מובטחת גאולה שלישית ושלימה שתישאר לעולמי עולמים? איך מובטח שלא נחטא שוב לאחר הגאולה? לפני הגאולה המצב יהיה בתהום, העם יסבול, תהיה פריצות בכל מקום... אני מצליחה להבין למה שאנשים יחזגו בתשובה במצב כזה.
אבל כשהכל יהיה טוב איך יובטח שלא נחטא שוב, ושהגאולה תהיה לתמיד? האם תילקח ממנו הבחירה החופשית??? אני אשמח מאוד להסבר

תשובה

שלום וברכה

כל עם ישראל ישוב בתשובה לפני ביאת גואל צדיק וכדברי הרמב"םהלכות תשובה פרק ז הלכה ה כל הנביאים כולן צוו על התשובה ואין ישראל נגאלין אלא בתשובה, וכבר הבטיחה תורה שסוף ישראל לעשות תשובה בסוף גלותן ומיד הן נגאלין שנאמר והיה כי יבאו עליך כל הדברים וגו' ושבת עד ה' אלהיך ושב ה' אלהיך וגו'.

אחר הגאולה לא יהיה יצר הרע ונוככל להתעלות עוד ועוד ללא ניסיונות. כמבואר בדברי הרמב"ם הלכות מלכים פרק יב

ובאותו הזמן לא יהיה שם לא רעב ולא מלחמה, ולא קנאה ותחרות, שהטובה תהיה מושפעת הרבה, וכל המעדנים מצויין כעפר, ולא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד, ולפיכך יהיו ישראל חכמים גדולים ויודעים דברים הסתומים וישיגו דעת בוראם כפי כח האדם, שנאמר כי מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים