אמונה

מה המקור לעובדה שהקב"ה ברא את העולם להיטיב?

  • כ"ט אייר התשפ"ב

שאלה

שלום,
רציתי לקבל את המקור בתורה:
1. לעובדה שהקב"ה ברא את העולם להיטיב.
2. שהקב"ה לא יחליף אותנו באף עם אחר.
תודה רבה !!

תשובה

שלום וברכה

1. האמירה שהבורא ברא את העולם להיטיב, נאמרה במפורש רק ע"י הרמח"ל, אבל כבר בתורה הרבה פעמים אומרת התורה שהתורה ניתנה לנו "לטוב לך כל הימים".

2. התורה מבטיחה "ואף בהיותם בארץ אויביהם לא מאסתים ולא געלתים לכלותם להפר בריתי איתם", ואף ירמיהו הנביא עליו השלום אומר "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי", אין קיום לעולם בלי שהברית עם ישראל ממשיכה להתקיים.

בברכה

הרב משה כהן