אמונה

אם הנשמה שלי התגלגלה, כשהמשיח יבוא באיזה ג אקום לתחייה?

  • י"ח אייר התשפ"ב

שאלה

והאם בגוף הזה יהיה את כל הזכרונות והידע שצברתי בכל הגלגולים האחרים?

וכשהמשיח יבוא, אקום לתחייה ביחד עם אשתי? ואם הייתי נשוי בכמה גלגולים עם נשים שונות?

תשובה

שלום וברכה

השאלה מאד טובה, וכבר עסקו בה גדולי המקובלים בהרחבה. אנחנו לא יכולים לומר בזה דברים מוחלטים כמובן, כי גם מי שלומד הרבה שנים את דברי המקובלים, עדיין אין לו את ההשגות שלהם, והוא לא יכול לדעת בצורה ברורה.

אבל מה שנראה מדברי המקובלים, הוא שבדרך כלל כשמדברים על גלגול, אין זה אומר שאין לגלגול השני נשמה עצמאית, ולכן, למרות שאדם אחד מתגלגל בגוף אחר, עדיין יש אפשרות ששני הגופים יקומו לתחיה. יש מקרים יוצאי דופן, כאשר לאדם הראשון אין תקומה והוא מוכרח לתקן את מה שקלקל בגוף אחר, ואילו הגוף הראשון נכרת ולא יהיה לו זכר.

לגבי הקשר עם האשה אחרי המוות, חכמים סיפרו שאברהם ושרה נמצאים בקשר אחרי מותם, ומכאן אנחנו יכולים ללמוד שהדבר אפשרי. האם מובטח לכל אחד? כמובן שאיננו יכולים לדעת.

הרמב"ם כותב שכל הדברים העתידים לבא, אין לעסוק בהם יותר מדי, משום שאיננו יכולים לדעת, וגם משום שאינם מביאים ליראה ולא לאהבה. התפקיד שלנו הוא לעשות את חובתינו כאן, ולמצוא את הסיפוק והשמחה בחיים הרמוניים על פי התורה. וכמו שכתוב בתורה בעצמה: הנגלות לנו ולבנינו, והנסתרות לה' אלקינו.

בברכה

הרב צוריאל כהן