תורה ומדע

מתי חיו הדינוזאורים?

  • י' אייר התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב!
אני מבולבל... אני מאוד מתעניין בסרטונים של הרב זמיר כהן של היהדות ותורה ובנוסף באחרית הימים. בסרטון אחד הרב זמיר כהן אמר שרמוז בתהילים שדוד המלך עלה על דינוזאור(ראם) - במדע ויהדות. אך לא מזמן ראיתי סרטון שאלה לי שאלה בסרטון הרב זמיר כהן מדבר על נבואות וסימנים על אחרית הימים ומזכיר שם ואומר שהדינוזאורים מתו במבול שהיה ב"נוח". זה מבלבל אותי כי הרי דוד המלך היה לאחר המבול. יכול להיות שלא הבנתי נכון אשמח לקצת סדר.
תודה על המענה!

תשובה

שלום וברכה

לצערינו, אנחנו לא יכולים לתת תיארוך וודאי לנושאים כאלו, מכיון שהמחקר המדעי מסתמך על הנחות יסוד שאינן תואמות את האמונה, ואנחנו לא יכולים לוודא ולדעת כיצד היו הדברים מתגלגלים אם המחקר היה יוצא מהנחות אחרות.

לפי המחקר שמתבסס על שרידים, היתה תקופה בה כל העולם היה מוצף בדינוזאורים, וזה יכול להיות רק לפני המבול, התיאור של חז"ל על הרמזים בתהילים, שדוד פגש יצור מאד מאד גדול, מדברים על יצור בודד, שריד אחד, וזה יתכן גם אחרי המבול, הגמרא במסכת זבחים קיג שואלת כיצד הראם שרד את המבול, שיטה אחת אומרת שהוא היה בארץ ישראל ששם לא היה מבול, ושיטה שניה אומרת שהכניס את ראשו לתיבה, או שנעשה לו נס.

בברכה

הרב צוריאל כהן