תורה ומדע

איך הגיעו חיות לאמריקה?

  • י' אייר התשפ"ב

שאלה

איך הגיעו חיות ליבשות אחרות, אחרי המבול. כשיצאו מהתיבה. הרי יש ים באמצע, ובפרט שבארצות אלו יש חיות מיוחדות שאין בשאר הארצות. לכאורה זה מקשה על אמונתנו במבול.

תשובה

בס"ד   שלום וברכה,

היבשות היו בעבר מחוברות, ובמשך אלפי שנים נפרדו זו מזו. בזמן נוח היה עדיין מעבר קל בין היבשות, ואחת ההוכחות ההיסטוריות לכך הוא במעברם הרגלי של בני האדם אל יבשת אמריקה ויבשת אוסטרליה. עד היום ניתן לראות את הקשרים בין היבשות המאפשרות את המעבר ביניהן. ראה במאמר "איך הגיע הקנגורו לאוסטרליה?":

https://www.hidabroot.org/article/214167   בברכה, דניאל בלס