תורה ומדע

בריאת העולם

  • כ"ז אדר א' התשפ"ב

שאלה

הרב .הייתי בשיעור הדף יומי.מסכת.חגיגה.המגיד שיעור טוען שהיה פיצוץ בבריאת העולם.ושהמדע צודק.שאלתי.מרא דאתרה במקום שבו אני גר האים זה נכון-התשובה היא גם הפיצוץהוא נפעל .מי עשה אתהפיצוץ.מי גרם לכל זה.השם.האים להאמין להם .

תשובה

שלום,

המילה "פיצוץ" היא לא נכונה.

גם המדענים, כשהם מדברים על "המפץ הגדול", הם לא מתכוונים לפיצוץ, אלא להתרחבות של היקום מנקודה קטנה מאוד - יש מאין. דבר שתואם מאוד למה שמסרו חכמינו (הרמב"ן מסביר שהיקום כולו נברא מחומר ראשוני, היולי, וכך מסביר רש"י שהיקום התחיל בפסוק "ויהי אור").

במילים אחרות, אלוקים הוא שיצר את המפץ הגדול.

אין שום דבר מקרי במפץ הגדול. למעשה, היקום הופיע עם כל חוקי הטבע שבו - המחייבים את כל הסדר שאתה רואה ביקום עכשיו. כלומר, הכול תוכנן ושום דבר לא היה מקרי בתהליך.

זו הוכחה לכך שיש אלוקים - כיוון שליקום היתה התחלה, ולכל התחלה חייב להיות מתחיל. המדע הוכיח שהיקום הופיע בנקודת זמן מסויימת ולא היה קיים תמיד, מה שמוכיח את קיומו של בורא הנמצא מחוץ לחומר וזמן, אשר ברא את היקום יש מאין. עוד על הוכחה מדעית זו מהמפץ הגדול:https://www.hidabroot.org/article/1142447

בברכה,

דניאל בלס