שו"ת פסח

הפרעות אכילה וליל הסדר

  • י"ג ניסן התשפ"ב

שאלה

ממש דחוף לי מענה לפני החג מחר.

אם יש לי הפרעת אכילה (הפרעה נפשית),
ואני אוכלת את המצות שצריך בליל הסדר, בכורך וכו,
וגם 4 כוסות,
אבל מקיאה את זה תוך כדי ליל הסדר, פעם אחת או יותר,
זה נקרא שיצאתי ידי חובה? ידי חובה של המצות וכו ושל 4 כוסות.
כלומר מה בעצם המצווה? המצווה גם כוללת שזה יתעכל בגוף? ואם אני מקיאה את זה לפני עיכול זה נקרא שלא קיימתי את המצווה?

וגם- כדי לא להקיא ממש חשוב לי לאכול את המינימום הנדרש, שזה לא יגיע למצב בלתי נסבל שארגיש שאני מוכרחה להקיא,
אז מה הכמות המינימלית הנדרשת עם המצות בכל שלב, ועם 4 כוסות?

אני נורא פוחדת שארגיש שאני לא יכולה להחזיק את כל זה בתוכי, וארצה להקיא. ואני פוחדת שלא אצא ידי חובה:(
לכן גם חשוב לי כמה זה המינימום שצריך. שלא אגיע למצב כזה.

ממש תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

תאכלי כזית אחד בשיעור המקובל של 11 גרם למצה וכל שאר הזיתים תאכלי שיעור קטן כגודל זית של ימיניו כ6 סמ"ק בערך חמש גרם מצה.

שיעור השתיה של ארבע כוסות תשתי 50 מ"ל מתוך כוס של 90 מ"ל.

בברכת בריאות איתנה,