זוגיות

האם נכון לפרק זוגיות עקב מרחק גיאוגרפי?

  • כ"ג תשרי התשפ"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אני מכיר בחור ובחורה דתיים לאומיים שרוצים להתחתן. הבחורה סיימה לפני כמה חודשים שירות לאומי בתור מורה בעיר טבריה והבחור כרגע באמצע מסלול ההסדר. שנה לימוד בישיבת חיספין שנתיים שירות בצה"ל ועוד שנתיים בחיספין. הבחור כרגע בצבא והוא מעוניין בתום השירות לחזור לישיבת חיספין. הם רוצים להתחתן בהקדם האפשרי אבל הבחורה מאוד חוששת לעבור לגור ברמת הגולן הרחק מהבית. היא חוששת איך היא תסתדר שם לבד מבחינת לימודים,עבודה וכו´. הוא ממש מתעקש לחזור אחרי הצבא לשם למרות שהוא יכול לעבור לישיבה אחרת. שניהם מתגוררים כרגע באזור חדרה. איך אפשר לגשר בינהם והאם כדאי לפרק את הקשר במידה וכל אחד מן הצדדים לא מוכן להתפשר? שי

תשובה

שלום וברכה

עקשנות הוא תמרור אדום בדרך לזוגיות. זה הדבר הראשון שצריך לבדוק כעת. אם זו היא עקשנות לשמה, יש להודות לבורא שהדבר יצא לאור כבר כעת וכך יודעים שיש להיזהר ממנו, אם הדבר הוא בכל זאת ענייני ויש סיבה לדבר ההתעקשות, יש לבדוק את הדרך לפשרה.

בהצלחה,