חברה והשקפה

מחקר הלשון באקדמיה ויהדות

  • ו' ניסן התשפ"ב

שאלה

לרב שלום,
לאחרונה נחשפתי לדעות הרווחת באקדמיה בנוגע לתולדות הלשון העברית והתפתחות השפות, מעתקים סימנטיים וכד'.
חלק מהמרצים אף הביאו לכך דעות מהתלמוד (לדוגמא ירושלמי (מגילה א, ט): "ויהי כל הארץ שפה אחת ודברים אחדים. ר' לעזר ור' יוחנן. חד אמר שהיו מדברים בשבעים לשון, וחורנה אמר שהיו מדברין בלשון יחידו של עולם בלשון הקודש", ודעתו של רבי יוסף בכור שור בעניין.)
שאלתי- האם יש ספר/ מאמר וכד' המבאר את כל ענייני הלשון מבחינה יהודית גם מול הדעות של המחקר האקדמי הלא יהודי, שלעיתים אף נגוע באנטישמיות?
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הרב זמיר חיבר ספר בשם ספר הצופן שמוכיח שכל השפות מקורם מלשון הקודש.

ראה כאן קצת טעימה לעניין זה

אפשר לרכוש את הספר כאן

בהצלחה,