האם מותר להפעיל לפני כניסת השבת את הטיימר של המדיח לליל שבת?

  • כ"ב אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום, האם מותר לי להפעיל לפני כניסת השבת את הטיימר של המדיח ללילה של שבת ולמלא אותו לאחר ארוחת השבת ושיפעל מעצמו אחר כך בלילה? אני מארחת לשבת ורוצה להשתמש בכלים האלה גם לשאר הארוחות.

תשובה

שלום רב,

אסור להשתמש בשבת במדיח כלים, גם כאשר הוא מופעל באמצעות שעון שבת המכוון מבעוד יום לשטוף הכלים בשבת.

מקורות: שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק יב סעיף לז), וביאר בהערה שם, כי הרי עם סגירת דלת המדיח הוא עושה מעשה שבעקבותיו המים יכולים להיכנס למכונה ולהתחמם עם הפעלת המדיח באמצעות שעון השבת, ויש בזה משום אחד נותן הקדירה וכו' המובא במשנה ברורה (סימן רנג ס"ק ק).

שבת שלום,

הלל מאירס