האם מותר לגבר נשוי לענוד טבעת?

  • י"ח אדר ב' התשפ"ב

שאלה

האם כיום אם האישה רוצה שגם לבעל יהיה טבעת (האישה לא רוצה שרק בה יכירו שהיא נשואה ורוצה שגם לבעל יהיה סימן שנשוי), האם זה מותר?
אפשר גם את המקורות.

תשובה

שלום רב,

אסור לאישה לתת טבעת נישואין לגבר במעמד החופה והקידושין מכמה טעמים ברורים, וכאשר ביאר היטב בשו"ת אגרות משה חלק אבן העזר חלק ג' (סימן יח), אולם לאחר החופה אם ברצונו לענוד טבעת מיוחדת לגברים - אין בזה איסור (שם חלק אבן העזר חלק ד' סימן לב אות ב).

ראה כאן.

בברכה,

הלל מאירס