חברה והשקפה

מה עדיף, שלום בית או לדון לכף זכות?

  • י"ב אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום רב
אני שומע המון אנשים שישר שופטים סיטואציה לרעה ולא חושבים על האפשרות הטובה וזה מאוד קשה לי.
מה שיותר קשה לי זה שלעיתים קרובות גם אשתי מדברת ככה, וכשאני מנסה לראות לה שאולי לא בכוונה השכן חסם או דברים כאלה - היא מתעצבנת וטוענת שאני מגן עליהם במקום עליה.
איך עלי לנהוג כדי שיהיה שלום בית, ושעדיין ארגיש שלם עם הנפש שלי?

תשובה

שלום וברכה

הדברים ברורים שחובה לדון אדם לכף זכות כל זמן שלא יודעים בוודאות בחובת האדם. אבל בכל זאת כאשר האישה מלמדת חובה על מישהו והינך יודע שאם תתנגד לדבריה, היא תכעס ותתווכח, עדיף לא להתווכח אלא לדבר קצת על הנושא ולנסות להעביר את הנושא לעניין אחר וכך תחסוך ויכוחים ומחלוקות.

בהצלחה,