חברה והשקפה

מן השמיים אני מרגיש שאני צריך לעבור השפלה

  • י"א אדר ב' התשפ"ב

שאלה

בוקר טוב, וחודש שמח
אני מאוד אוהב את הרב זמיר כהן ש.ל.י.ט.א , בכל יום אני שומע לפחות הרצאה אחת של שעה לפחות, האדם הזה מעלה אותי רוחנית ונותן לי הרבה כוח, תמסרו לו את אהבתי.
יש לי שאלה לגביי מצבי , אני עצמאי כבר 7 שנים.
לעולם לא היה קל, אבל בשנה האחרונה אני מרגיש שיש לי חשבון מן השמיים לא סגור,כנראה על חטאים שעשיתי בעבר.
אני חייב כספים להרבה אנשים בעסק, ובכל יום אני נאלץ להתמודד עם שיחות טלפון מאוד לא נעימות שבהם אני מבקש סליחה , מחילה, סובלנות, מאותם אנשים שאני חייב להם.
אני ממש מלבין את פניי בפינהם כמה פעמים בכל יום , ואני עושה את זה למרות שזה לא נעים וצורב לי בלב מאוד.
אין אדם שנהנה להיות חייב ובכל יום לבקש דחייה של התשלום. אני כבר שנה ככה, בכל פעם נסגר חוב, ונפתח חוב חדש, ואני נאלץ לבקש שיחכו איתי, ולשמוע איומים של תביעות ועורכי דין.
אני לא מוותר, ולא סוגר את העסק.
אני נלחם ומאמין שאני עושה מאמץ סביר מאוד, ועם השם היה רוצה לסגור את העסק שלי, היה עושה את זה כבר ממזמן.
השאלה היא איך הדע עד מתי מגיע לי ההלבונות האלה,מתי העונש יגמר? ואיך אפשר לקצר את העונש, זה נמשך יותר מידי זמן, וקשה לי מאוד, הלב נקרע.
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית נברכך שתזכה לעלות מעלה מעלה ברוחניות ובגשמיות ולזכות לשפע של ברכה ופרנסה.

בחלק של ההשתדלות הגשמית יש להביא יועץ עסקי מקצועי שיבדוק האם שווה להחזיק את העסק או לא. יתכן שהעסק לא כדאי ולא שווה להחזיק אותו, יתכן שבכמה טיפים קטנים תראה שפע של ברכה.

בחלק הרוחני יש להקפיד על תפילה בציבור שלושה פעמים ביום ובעז"ה ייפתחו לך אוצרות השפע.

בברכה,

בנימין שמואל