חברה והשקפה

חסימה

  • י"ג אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה,
אני בחורה חרדית ממשפחה חרדית ויש לנו בבית אינטרנט עם סינון רימון על הרמה השניה, שזה אמור לחסום כל דבר בעייתי.
ניסינו את הרמה החזקה ביותר והיא חוסמת גם דברים שאינם בעייה. (ניסינו את זה וזה חסם לי דברים כמו אתר לקמפ חרדי שהייתי צריכה להכנס אליו לרישום לקמפ, סרטון שהישיבה של אח שלי העלתה למגבית פורים לת"ת שלהם.... אתר לרקעים לגרפיקה- אין שם תמונות לא טובות. וכו').
הבעיה היא שחסימה ברמה השנייה נותן הרבה פעמים לראות דברים לא טובים.
באתרים של קניות אפשר לראות תמונות של נשים פרוצות ממש!!
ואפילו פרסומות קופצות כל הזמן עם תמונות פרוצות.
אני אומרת לעצמי תמיד שאני לא יגלוש למקומות לא טובים ואז לפעמים כשמשהו קופץ לי אני נכנסת לזה ומשם ממשיכה הלאה והלאה...... לפעמים רימון יחסום דברים מסויימים ולפעמים הוא כמו שוכח שאמורה להיות חסימה כלשהי וזה מאפשר דברים שכל חסימה מינימלית אמורה לחסום....
מה אמורים לעשות עם זה?
אני יציין גם שאחותי הגדולה ניסתה פעמים רבות לבקש מההורים להחליף לחסימה אחרת שיודעת לסנן באמת מה בעייתי ולא חוסם סתם דברים. אבל ההורים שלי רוצים רימון כי יש להם אופציה לפתוח ולסגור וחסימות אחרות לא יאפשרו דברים שהם רוצים לפעמים לפתוח.
מאז שאחותי התחתנה ועזבה את הבית אין על זה דיבור יותר.
מה אני אמורה לעשות??
תודה רבה

תשובה

שלום בורכה

הדרך הנכונה היא לעלות לסינון הכי גבוה כעת. רק להורים יהיה את הסיסמא לשינוי זמני של רמת הסינון וכאשר ייחסם משהו שאתם רוצים לצפות אפשר לעשות אחד משני האופציות או להוריד זמנית את הרמה של הסינון או לבקש פתיחה של האתר גם ברמת הסינון הגבוהה.