שו"ת פורים

ההכנה לחגים

  • ז' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

יש הרבה מאוד חומר על היום הגדול הזה. ועל הנס הגדול שהתרחש בו. ועל סגולותיו ומעלותיו. הרבה עומק. הרבה רוחב. הרבה פנימיות. כנ”ל לגבי פסח וליל-בסדר ועשרת המכות ועוד ועוד ועוד. ובעצם בכל יו”ט. כמה שיעורים שאני אשמע וכמה לימודים שאלמד זה עדיין כטיפה מן הים. בנוסף לכך אני הרי לא יזכור בהגיע היום הקדוש או הלילה הקדוש אפילו לא כעשירית ממה שלמדתי. איך מתחילים בכלל? ואיך משמרים הכל? איך מוודאים שלא יהא זה עוד חג שעברתי .או שעבר לידי. כמו כל שנה. שכשאצא מהחג אוכל להרגיש שאכן ספגתי את המירב. לא מתוך ניסיון לטפס על קירות ולהמריא לגבהים שאין לי שייכות להם. שהם למעלה מהשגתי. אלא בתוך הדרגה שלי במסגרת המתאימה למקום שאני אוחז מבחינה רוחנית מבחינה רגשית ומבחינה נפשית.

תשובה

שלום וברכה

עיקר האור של החג מצוי בקיום המצוות של החג כאשר מקיימים את המצוות של החג כי כך ציווה הבורא יתברך.

הלימוד בסוד העניינים מוסיף הרבה לדבקות במצוות ולחיבור ימין אבל לא המדרש העיקר אלא המעשה. המצוות מכניסים בלב שלנו את האורות של המצוות לתוך נפשינו וזה העיקר. לכן אין לחשוש שמא תאבד את אורות החג.