חגים ומועדי השנה

איפה כתוב שהקורא תהלים ג’ פעמים בפורים מתקבלת בקשתו?

  • ז' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שמעתי רב שאמר שכתוב במדרש שהקורא ג"פ תהלים בפורים מתקבלת בקשתו, איפה זה מופיע? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לא ידוע לי על מדרש כזה, אמנם יש סגולה לקרוא פרק כ"ב בתהלים בתענית אסתר, וכמו שכתב בספר קב הישר (פרק צז) שיום תענית אסתר מסוגל מאוד שיקובל תפילתנו בזכות מרדכי ואסתר, וכל מי שצריך רחמים על איזה דבר שהוא צריך להתפלל, יקח פנאי לעצמו ביום התענית, ויאמר תחילה מזמור כ"ב בספר תהלים "אילת השחר", ודרשו רבותינו זכרונם לברכה (מסכת יומא דף כט עמוד א) שאסתר הייתה נקראת אילת השחר. ואחר כך ישפוך שיחו לפני ה' ויבקש בקשתו ויזכיר זכות מרדכי ואסתר אשר בזכותם יעתר לו הקב"ה ויפתח לו שערי רחמים ותקובל תפילתו ברצון.

בשורות טובות,

הלל מאירס