האם ספרדים יכולים לערוך חופה באור ל-א’ אב?

  • ד' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

בני קבע חתונה ביום 28.7.22 למניינם אצלנו זה יוצא כ"ט תמוז
אמרו לו שאז צריך לחתום על הכתובה עד שעה חמש אבל חופה אפשר גם לעשות בשעה שמונה בערב שאז כבר א' באב.
האומנם כך?
אודה על תשובה מהירה כי ייתכנו השלכות לתשובה
תודה
שמעון

תשובה

שלום רב,

מבין שכבודו שואל לפי מנהג הספרדים שמתחתנים בימים שבין י"ז בתמוז עד ראש חודש אב, ונמנעים מליל ראש חודש אב עד אחר תשעה באב (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף ב, שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן מג ושו"ת יחוה דעת חלק א' סימן לו), כי לפי מנהג האשכנזים יש להימנע מלהתחתן כבר מי"ז בתמוז (רמ"א שם). ובכן, לפי מנהג הספרדים החופה צריכה להיות לפני השקיעה של יום כ"ט תמוז.

בברכת מזל טוב,

הלל מאירס