האם מותר בשנת אבל לשמוח בחודש אדר ובפורים?

  • א' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

כבוד הרב,
אימה היקרה נפטרה ב-ט׳ בטבת השנה ורציתי לדעת האם מותר לשמוח בחודש אדר ואם מותר להשתתף בחגיגות פורים בשנת אבל?

תשובה

שלום רב,

כל ענייני שמחה שאסורים בשנת אבל, אסורים גם בחודש אדר, ואפילו בפורים עצמו אסור ללכת לראות כל מיני ענייני שמחה (נטעי גבריאל אבלות חלק ב' פרק לא סעיף ט).

אמנם אין אבלות בפרהסיא בפורים, זאת אומרת כל דבר שאם תימנע ממנו, סובביך יתלו זאת בכך שאתה בתוך שנת אבל, מותר (לגבי מנהג האשכנזים, כך מבואר ברמ"א אורח חיים סימן תרצו סעיף ד. וכן הוא גם למנהג הספרדים, ראה חזון עובדיה פורים עמוד קפז, ואבלות חלק ג' עמוד קכב).

מותר להשתכר כרגיל, אבל דברי ליצנות וקלות ראש אסור אפילו למי שאינו אבל, וכל שכן לאבל (שו"ת שבט הקהתי חלק ג' סימן רצב).

וראה עוד https://www.hidabroot.org/question/277414

בנחמת ציון וירושלים תנוחמו,

הלל מאירס