שאלות שונות

  • כ"ז אדר א' התשפ"ב

שאלה

1.האם ניתן לתת זכר למחצית השקל לפני אדר ב' בבחינת זריזים מקדימים למצוות?
2. כמה כסף צריך לתת בימינו זכר למחצית השקל?
3. אם אני נפגשת עם בחור שהוריו גרושים צריך לברר למה? אמרו לי שזה חשוב כי זה משפיע על נפש הבחור בנסיבות השונות
4. אם אני עובדת במסעדה שהגוי הדליק את האש אבל האוכל עצמו כשר ואני רק חותכת את האוכל ולא מגישה האם אני מסייעת ביד עובדי עברה ? נציין שרוב הסועדים יהודים .
5. האם יש ספר מומולץ קצר ומקיף להלכות ברכות?
6. אם אני אוכלת סלט בשבת המכיל למשל גמבה ובצל ואני אוכלת אותו עם כף ויצא לי בצל ואינני חפצה בו אז אני מטה את הכף כלפי מטה ומנערת מעט את הכף שיצא הבצל האם זה נחשב בורר?
7. האם אפשר לדעת מי זה הזיווג של האדם? כל פעם שאני מורידה על דברים מסוימים אומרים לי אולי זה הזיווג שלך וכו' וזה מפחיד אותי כל פעם לחיות בתחושה הזאת שאולי פיספסתי את הזיוג שלי

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. לא לתת לפני הזמן.

2. כ20 ש"ח.

3. העיקר לדעת שהבחור לא נפגע מהמצב.

4. האם יש לזה כשרות? חובה ליידע את המשגיח! ללא כשרות אסור לעשוה שם ממילא.

5. ראי כאן

6. יש כאן חשש בורר. תורידי הכל מהצלחת ותקחי שוב את הגמבה.

7. אם את מתנהלת בצורה הגיונית ויודעת להתפשר כשצריך אין לך לחשוש מפיססוס הזיווג.