האם מותר לשמוע שירים לא חרדיים?

  • כ"א אדר א' התשפ"ב

שאלה

היי שלום וברכה!
אני בחורה חרדית שלומדת בסמינר בית יעקב חרדי.
אני מאוד מחוברת למוזיקה ולכל מה שקשור אליה..
ולאחרונה שמעתי הרבה שזה לא טוב לשמוע שירים לא חרדיים...
רציתי לדעת האם זה ממש בעיה? ואם כן למה?
כי אני מקורבת לתורתו של רבי נחמן והוא כותב ששערי הנגינה קרובים לשערי תשובה וכו'
רציתי לדעת האם הרב יכול להסביר לי את דבריו..
ולענות לי תשובה מפורטת אם מותר או אסור.
ממש תודה רבה
תזכו למצוות.

תשובה

שלום רב,

אם לא מדובר בשירי אהבה, והם נקיים מכל תוכן אסור כמו ניבול פה, כפירה וכו', מעיקר הדין אין איסור לשמוע.

עניין זה שעולם הניגון קרוב וסמוך לעולם התשובה מובא בספר קול מבשר חלק ב' (עמוד רלד) בשם רבי שמחה בונים מפשיסחה זצ"ל. ע"ש. אך כמובן מדובר רק על שירים שהתחברו על טהרת הקודש - שבכוחם להעלות באדם הרהורי תשובה ולהחזירו למוטב, ולא על שירים שלא ממקור טהור יהלכון.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס