תפילה וברכות

מה חשוב יותר תפילה או סדרי בית ספר?

  • י"ד אדר א' התשפ"ב

שאלה

אני בחורה חרדית בת 16, לומדת בבית יעקב, יש לי הפרעת קשב וריכוז:
בתיכון אנחנו מתפללות באותו זמן בכיתה והיות שיש לי בעית קשב מאוד קשה עד בלתי אפשרי בשבילי להתפלל בתוך כיתה עם עוד 40 בנות חוץ ממני שכשעל כל רשרוש הכי קטן אני מאבדת ריכוז לגמרי [יש משהי קבועה שמתפללת לאורך כל התפילה בקול...]
תמיד הייתי יוצאת לחדר ריק ומתפללת מעולה ב"ה אבל הודיעו לי שאני חייבת להפסיק וחייבים להתפלל בכיתה אחרי כמה פעמים שיצאתי למרות זאת הענישו אותי .
האם לכבד את סדרי הסמינר ולהשאר בכיתה ולותר על תפילה בכוונה או שהתפילה חשובה יותר ועלי לצאת לחדר ריק?
תודה רבה רבה והמשך יום נעים!

תשובה

שלום וברכה

תעשי בחכמה ותתפללי בבית לפני ההגעה לבית הספר. בבית הספר תגידי תהילים וכדו' כמובן בלי שאף אחד יידע או ירגיש.

בברכה,

בנימין שמאולי