הבת שלי שמאלית, באיזו יד עליה להחזיק את האוכל כשהיא מברכת?

  • א' אדר א' התשפ"ב

שאלה

הבת שלי שמאלית באיזה יד תחזיק את הפרי/מאכל בית שמברכת? תודה

תשובה

שלום רב,

נחלקו הפוסקים לגבי איטר יד, יש אומרים שיאחז ביד ימין שלו, היינו יד שמאל של כל אדם (משנה ברורה סימן רו ס"ק יח), ויש אומרים שיאחז ביד שמאל שלו, היינו יד ימין של כל אדם (כף החיים סק"ל שכן הוא לפי דברי המקובלים, ושכן עמא דבר. וכן מסקנת שו"ת באר משה חלק ב' סימן ג אות יח), ולהלכה, היא יכולה לבחור באיזו יד להחזיק את הפרי/המאכל.

אמנם לחם יש לאחוז בשתי ידיים בשעת הברכה (שלחן ערוך סימן קסז סעיף ד).

בברכה,

הלל מאירס