נשים

כמה שאלות בצניעות

  • כ"ג שבט התשפ"ב

שאלה

שלום,
רציתי לשאול,

1. טיפול אסטתי בגוף עקב צלקות מהריון אצל רופא שמטפל בצורה יחודית האם מותר לאשה?

2.גובה חצאית בברך זה בסדר?

3. פאה יש הבדלים מה מותר ואסור בגלל צניעות.

4.ללכת בבית בלי כיסוי ראש ויש ילדים מותר?

5.ללכת בבית חשוף כשאין אנשים?

6. להתנשק ברחוב בחו"ל מותר?

7. גרבים האם חייב כשיש כיסוי חצאית עד הברך, אמרו לי שמותר לפי המקום?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שאת שואלת ורוצה להקפיד על הצניעות וביראת שמים נכונה.

1. מותר.

2. לא בסדר.

3. בוודאי. יש בזה כללים שלא יהיה ארוך מידי יכול להיות יפה אבל צנוע.

4. יש להימנע. אין איסור.

5. מותר.

6. אין איסור אבל מן הראוי להימנע.

7. לדעת הגר"ע יוסף וכן הגר"מ אליהו וכן בעל השבט הלוי הגר"ש ואזנאר זכר צדיקים לברכה, חובה גמורה.